De methode en (adaptieve) software als bron / middel gebruiken

Veel scholen willen het lesaanbod steeds meer afstemmen op de leerling en daarbij de methode en (adaptieve) software als bron gebruiken. Voor leerkrachten is het dan een hele uitdaging om het inzicht en overzicht te behouden. De vaste structuur van de methode wordt immers losgelaten.

MijnLeerlijn is juist voor het inzicht en de structuur ontwikkeld en zorgt ervoor dat de methode of software ingezet kan worden als bron. De leerlijnen en leerdoelen vormen het hart van de software.

Bij de verdeling van de leerdoelen kan je uitgaan van een methode en eventuele aanpassingen doen is eenvoudig. De leerdoelen kunnen naar wens verdeeld worden op referentie-, uitstroom- of onderwijsniveau.

Ieder leerdoel heeft een eigen verdiepingspagina. Hierop kan de leerkracht zijn instructie, presentatie, werkbladen en documenten opslaan. Daardoor is het snel terug te vinden en te gebruiken door de leerkracht zelf of door collega’s. Het vastleggen van deze informatie zorgt ervoor dat het ieder jaar opnieuw kan worden gebruikt.

Met MijnLeerlijn is het mogelijk om vanuit de leerlijnen te werken. Daarbij maakt het niet uit of het leerdoelen uit een methode of eigen gestelde leerdoelen zijn. De keuze is aan de school.

Een keer vrijblijvend kletsen? Dat kan!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

“Ik kan nu eenvoudig onze methodes als bron gebruiken en effectiever inzetten in mijn klas”