Een digitale klassenmap en intelligente lesplanner

Met sCoolPlanner is het mogelijk om een lesrooster te maken in MijnLeerlijn. Je kan daardoor een flexibel en dynamisch dagrooster creëren. Dit kan op basis van jaargroep, unit, niveau, flexibele groep, keuze les en/of (openstaande) leerdoelen.

De leerkracht koppelt in het rooster de leerdoelen per les. Daarbij wordt er een korte lesbeschrijving toegevoegd en is er een mogelijkheid om leerlingen of niveaugroepen apart te koppelen aan je les. De leerkracht ziet direct de status van het leerdoel bij de leerlingen die de les volgen. Vervolgens kan de leerkracht vanuit dit overzicht acties uitvoeren zoals een stappenplan of bericht sturen of de status aanpassen van het leerdoel.

De leerling ziet per les welk leerdoel of welke leerdoelen er behandeld worden. Daarbij staat ook zijn status ten opzichte van het leerdoel en weet de leerling wat hij kan doen. Vanuit het lesrooster kan de leerling het leerdoel openen.

Door het lesrooster in te zetten, wordt er een deel van de klasorganisatie geautomatiseerd. Leerlingen die het leerdoel al hebben behaald kunnen zelfstandig aan het werk gaan.

Je kunt ervoor kiezen om de leerling keuzevrijheid in het lesrooster te geven. Per les kan er aangegeven worden of het ‘verplicht’ of ‘keuze’ is. Dit kan voor de gehele dag zijn of voor een deel. De keuze is aan de school.

Doelgericht, op niveau en afgestemd lessen plannen? Neem contact op voor meer informatie!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

“De digitale klassenmap neemt veel werk uit handen en zorgt ervoor dat ik effectiever les kan geven”