Onze unieke software maakt Leerdoelgericht Onderwijs mogelijk

Met de software is er inzicht in de voortgang van iedere leerling en de leerkracht kan de keuzes maken voor de invulling van de les. Alles is erop gericht om zo efficiënt mogelijk te organiseren vanuit inzicht. Zo haal je het maximale uit de onderwijstijd voor zowel de leerkracht als de leerling.

Wil je hulp bij het maken van de juiste keuze of een (online) demonstratie?


Veelgestelde vragen

Wat doet de software van MijnLeerlijn?
De software geeft de leerkracht het inzicht om keuzes te maken. De leerkracht houdt zo zicht op de ontwikkeling van iedere leerling en groep. De software ondersteunt de leerkracht bij het dagelijks lesgeven.

Is MijnLeerlijn alleen de software?

Nee, MijnLeerlijn biedt naast software ook trainingen en begeleiding aan om Leerdoelgericht Onderwijs mogelijk te maken.

Werkt de software van MijnLeerlijn met alle methodes en materialen?

Ja, alle methodes, materialen en middelen kunnen in de software gezet worden. Van de grote uitgevers en veelgebruikte methodes is er al materiaal beschikbaar. Daarnaast is het mogelijk om materialen uit te laten werken door de experts van MijnLeerlijn of om eigen materialen, leerdoelen, leerlijnen of middelen toe te voegen aan de software.

Werkt de software overal?
De software werkt op ieder device en overal met internettoegang. Onze software wordt gehost op Europese servers. Iedere school heeft een unieke URL waar ingelogd kan worden met eigen unieke inloggegevens.

Kun je als school zelf aanpassingen maken in MijnLeerlijn?
De software wordt ingericht naar de wensen van de school. Bijna alle onderdelen zijn aan te passen. Onze adviseurs staan altijd klaar om samen met jou de beste invulling te bekijken of aan te geven wat aanpasbaar is. Na het maken van bepaalde keuzes en in een lerende organisatie zijn na verloop van tijd kleine of grote aanpassingen nodig. Samen met onze adviseurs kan altijd gekeken worden naar de mogelijkheden en aanpassingen.

Vanaf welke groep gebruik je MijnLeerlijn?
MijnLeerlijn is te gebruiken vanaf groep 1. Leerkrachten brengen de leerlijn in kaart en kunnen per leerling of groep bepalen aan welke leerdoelen gewerkt gaat worden. Juist ook omdat leerlingen op verschillende momenten in het jaar in stromen biedt MijnLeerLijn.nl hulp om overzicht te behouden wat aangeboden is en wat leerlingen beheersen.

Kunnen de leerlijnen aangepast worden en zijn er kosten verbonden aan de leerlijnen?
De leerlijnen kunnen aangepast worden naar behoefte. Het is ook eenvoudig om eigen leerlijnen toe te voegen of te creëren. Hiervoor kunnen we ook voorbeeld leerlijnen aanreiken en bieden wij begeleiding. Er zijn geen kosten verbonden aan het gebruik van de leerlijnen. De leerlijnen zijn een houvast voor de methode die je erbij nodig hebt.

Waarom zijn er verschillende versies van de software?
Iedere versie heeft zijn eigen kenmerken en moet passen bij de werkwijze van de school. Samen met onze onderwijsadviseurs wordt gekeken welke versie op welk moment passend is. Onder het kopje software worden de versies verder toegelicht.

Is de software van MijnLeerlijn ook voor leerlingen en ouders?
Bij MijnLeerlijn kan je de leerling zelf toegang geven tot zijn eigen Persoonlijke Leerdoelen Plan (PLP), eigen persoonlijke pagina, succeslijst, leerlijn en portfolio. Daarbij is het mogelijk om ouders toegang te geven om op die manier mee te kijken met de ontwikkeling van hun kind.

Alles van MijnLeerlijn is te combineren met leerlijnen van bestaande methodes, (eigen)leerlijnen en leerroutes zoals;