Trainingen en advies op maat

voor Leerdoelgericht Onderwijs

MijnLeerlijn biedt verschillende trainingspakketten en (online) mogelijkheden aan om Leerdoelgericht Onderwijs te implementeren. Onze specialisten kijken samen met het team naar de wensen en toepasbaarheid.

Leerdoelgericht Onderwijs organiseer je met MijnLeerlijn!

Leer curriculum bewust lesgeven en je onderwijs te analyseren en organiseren.

Kies het pakket dat bij je situatie past!

MijnLeerlijn biedt drie trainingspakketten aan om scholen te ondersteunen bij het implementeren van Leerdoelgericht Onderwijs.

Onze trainingen zijn CRKBO-erkend.

TEAMTRAININGEN

De teamtrainingen richten zich op Leerdoelgericht Onderwijs en voorziet het team van de benodigde kennis en vaardigheden. Tijdens de trainingen leert het team om keuzes te maken op basis van inzicht, effectief te analyseren en de opgedane kennis te borgen. Het juiste gebruik van onze software hoort hierbij.

Verplichte en keuze onderdelen

Experts van MijnLeerlijn

Online begeleiding

EXPERT(S) TRAINING

Deze training leidt een aantal teamleden op om Leerdoelgericht Onderwijs en de software van MijnLeerlijn op de beste manier in te zetten op de school. Het overdragen van de kennis en visie, alle in- en outs van onze software en het zelf voorbereiden van de studiedagen komt sterk aan bod.

Eigen kennis en experts in het team

Voorbereidingen met MijnLeerlijn

Toegang tot materialen, presentaties en handleidingen

TRAIN-DE-TRAINER

Voor gebruikers die al een tijd met MijnLeerlijn werken en zich op dit gebied verder willen ontwikkelen is er de mogelijkheid om train-de-trainer te volgen. Van daaruit is het mogelijk om andere scholen binnen het bestuur te scholen en te ondersteunen bij de inzet van MijnLeerlijn. Met toegang tot onze kennis en materialen.

Leidt eigen experts op binnen het bestuur of scholengroep

Toegang tot presentaties, materialen en handleidingen

(online) begeleiding en advisering

Alles van MijnLeerlijn is te combineren met leerlijnen van bestaande methodes, (eigen)leerlijnen en leerroutes zoals;

 

MijnLeerlijn zorgt ervoor dat er inzichtelijk en georganiseerd les gegeven kan worden vanuit de leerdoelen met verschillende leerlijnen. Methodes, materialen en software kunnen wij effectiever en passend inzetten als bron, oefenmiddel en verrijking.

Mathilde Muijs – Directeur @de Grondtoon

Door MijnLeerlijn kunnen wij nu op een prachtige manier de ontwikkeling van onze kinderen in beeld brengen. Dit heeft er mede voor gezorgd dat wij van de onderwijsinspectie, na twee keer een zeer zwak te hebben gekregen, nog geen jaar na de start met MijnLeerlijn een mooie voldoende hebben gekregen. Een prachtige resultaat en samen gaan we ons verder ontwikkelen.

                                                                                               Anne – @Montessori Kindcentrum LEF

Het mooie aan MijnLeerlijn is dat wij als team echt weer inzicht krijgen in wát we de leerlingen nu precies leren en waarom. Je leert doelen formuleren en kritisch kijken naar het gebruik van je methodes. Niet alleen je leerlingen worden weer eigenaar van het onderwijs maar wij als school ook!

Ryanne Acket Directeur @Dr Maria Montessorischool Huizen

Voor onze school zorgt MijnLeerlijn ervoor dat we echt in gesprek moeten gaan over het onderwijs, onze doelen en de organisatie. Als leerkracht moet je kritischer kijken naar het leerdoel, de strategie en de verwerking, waardoor je veel gerichter kan werken.

Sabrina Jutten – Leerkracht & projectleider @In ’t Park Susteren

Door het gebruik van MijnLeerlijn zie ik als montessori-leerkracht in 1 oogopslag wie nog met welke doelen bezig is en welke leerlingen ik aan de instructietafel moet vragen voor een les. Dat geeft mij overzicht en daarmee rust.

Erik Sluis – Leerkracht/ict-coördinator @Montessori De Meander

“Voor iedere leerling is het belangrijk dat de leerkracht bepaalt welke les belangrijk is. Daarvoor zijn concrete leerdoelen en zicht op de leerlijn essentieel.”

– Dirk Jan de Graaf – Leraar CBS de Grondtoon

UITGELICHT