Inzicht in Leerlijnen

Het ministerie van OC&W heeft voor het primair onderwijs 58 kerndoelen bepaald. Om deze te vertalen naar bruikbare leerdoelen zijn er meerdere mogelijkheden. Je kunt gebruik maken van een methode, zelf leerdoelen samenstellen of een combinatie hiervan toepassen.

De leerlijnen en leerdoelen van de school vormen het hart van MijnLeerlijn. De rekendoelen tot aan sociaal-emotionele ontwikkeldoelen kunnen toegevoegd worden aan het curriculum in de software. De kracht is het inzicht dat je krijgt in het aanbod ongeacht de bron of het middel.

In MijnLeerlijn zijn de leerdoelen per hoofdgebied, deelgebied en op niveau geordend. Bij taal en rekenen kunnen de referentieniveaus zichtbaar worden gemaakt. Daardoor ontstaat de mogelijkheid om te differentiëren op referentieniveau.

In het curriculum kun je filteren op groep/niveau en blok. Daardoor is direct zichtbaar hoeveel leerdoelen je aan moet bieden. Met dat inzicht en de verschillende mogelijkheden kan de leerkracht keuzes maken in het lesaanbod. Op een natuurlijke wijze wordt ook de kennis over de leerlijnen en het eigenaarschap vergroot. 

De volgende stap kan zijn dat de methode of software echt als bron gebruikt kan worden door de leerkracht.

MijnLeerlijn screens

Meer info?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

“Eindelijk kan ik onze methodes als bron gebruiken en effectiever inzetten in mijn klas”

Blog

Ga naar onze blog om de laatste artikelen te lezen.

Start vandaag nog met MijnLeerlijn

Probeer de software twee maanden gratis.

© 2019 Alle rechten voorbehouden | Onderdeel van sCoolsuite B.V. | Privacy policy