Onze unieke software maakt Leerdoelgericht Onderwijs mogelijk

Met de software is er inzicht in de voortgang van iedere leerling en de leerkracht kan de keuzes maken voor de invulling van de les. Alles is erop gericht om zo efficiënt mogelijk te organiseren vanuit inzicht. Zo haal je het maximale uit de onderwijstijd voor zowel de leerkracht als de leerling.

[go_pricing id=”mijnleerlijn1″]

Wil je hulp bij het maken van de juiste keuze of een (online) demonstratie?


Veelgestelde vragen

Wat doet de software van MijnLeerlijn?
Met de software heeft de leerkracht de ontwikkeling van iedere leerling en groep in beeld. Daarmee wordt effectief onderwijs vanuit de leerlijnen (leerdoelen) mogelijk, zonder daarbij het overzicht te verliezen. Daarnaast ondersteund het de leerkracht bij het dagelijks lesgeven, geeft het een praktische invulling aan het eigenaarschap van leerlingen en biedt het mogelijk om flexibel onderwijs te organiseren. Kortom genoeg redenen voor een kennismaking met MijnLeerlijn!

Is MijnLeerlijn alleen de software?
Nee, naast de software biedt MijnLeerlijn ook begeleiding en training om de software op de manier te gebruiken die past bij de school. Daarmee zijn de visie, onderwijspraktijk en wensen van het team onlosmakelijk verbonden. 

Zijn de leerlijnen van alle methodes uitgewerkt in MijnLeerlijn?
De leerlijnen van de meest gebruikte methodes zijn uitgewerkt. Mocht je een methode gebruiken die (nog) niet is uitgewerkt dan kan dat in overleg. Naast de bekende methodes zijn ook de CED Leerlijnen beschikbaar. Het is ook mogelijk om een eigen leerlijn te maken.

Werkt de software overal?
De software werkt op ieder device en overal met internettoegang. Onze software wordt gehost op Europese servers. Iedere school heeft een unieke URL waar ingelogd kan worden met eigen unieke inloggegevens.

Kun je als school zelf aanpassingen maken in MijnLeerlijn?
De software wordt ingericht naar de wensen van de school. Bijna alle onderdelenzijn aan te passen. Onze adviseurs staan altijd klaar om samen met jou de beste invulling te bekijken of aan te geven wat aanpasbaar is. Na het maken van bepaalde keuzes en in een lerende organisatie zijn na verloop van tijd kleine of grote aanpassingen nodig. Samen met onze adviseurs kan altijd gekeken worden naar de mogelijkheden en aanpassingen.

Vanaf welke groep gebruik je MijnLeerlijn?
MijnLeerlijn is te gebruiken vanaf groep 1. Leerkrachten brengen de leerlijn in kaart en kunnen per leerling of groep bepalen aan welke leerdoelen gewerkt gaat worden. Juist ook omdat leerlingen op verschillende momenten in het jaar in stromen biedt MijnLeerLijn.nl hulp om overzicht te behouden wat aangeboden is en wat leerlingen beheersen.

Kunnen de leerlijnen aangepast worden en zijn er kosten verbonden aan de leerlijnen?
De leerlijnen kunnen aangepast worden naar behoefte. Het is ook eenvoudig om eigen leerlijnen toe te voegen of te creëren. Hiervoor kunnen we ook voorbeeld leerlijnen aanreiken en bieden wij begeleiding. Er zijn geen kosten verbonden aan het gebruik van de leerlijnen. De leerlijnen zijn een houvast voor de methode die je erbij nodig hebt.

Waarom zijn er verschillende versies van de software?
Achter iedere versie van de software zit een visie en werkwijze. Samen met onze onderwijsadviseurs wordt gekeken welke versie op welk moment passend is. Onder het kopje software worden de versies verder toegelicht.

Is de software van MijnLeerlijn ook voor leerlingen en ouders?
MijnLeerlijn versie Blauw is gericht op de leerkracht en de lesorganisatie. In versie Groen heeft de leerling zelf toegang tot zijn eigen Persoonlijke Leerdoelen Plan (PLP), eigen persoonlijke pagina, succeslijst, leerlijn en portfolio. Daarbij is het mogelijk om ouders toegang te geven om op die manier mee te kijken met de ontwikkeling van hun kind.

Kan ik een demo-versie van MijnLeerlijn ontvangen?
Om kennis te maken met MijnLeerlijn bieden we de mogelijkheid om de oplossing twee maanden gratis te gebruiken. Om de omgeving voor jullie school geschikt te maken willen we weten welke methodes en leerlijnen door jullie gebruikt worden. Hier wordt 1 curriculum van gemaakt zodat er een totaaloverzicht ontstaat van alle leerdoelen die op school worden aangeboden. De omgeving wordt dus specifiek voor jullie school opgeleverd rekening houdend met jullie wensen.