Ouderbetrokkenheid

Scholen willen transparant zijn over de resultaten van het onderwijsaanbod aan kinderen. Daarnaast is er de wens om meer inhoud te geven aan de half-jaarlijkse 10 minuten gesprekken. Daarvoor is het belangrijk om ouders goed te informeren en mee te nemen in je onderwijs. Onderzoek wijst uit dat ouderbetrokkenheid de resultaten van een leerling aanzienlijk verhoogt.

MijnLeerlijn heeft verschillende mogelijkheden om ouders inzicht te geven in het onderwijsaanbod en de resultaten van de leerlingen. Met de inlog kan de ouder zien welke leerdoelen er aangeboden worden, met welke leerdoelen het kind aan het werk is en welke leerdoelen behaald zijn. Daarbij ziet de ouder wat er gedaan kan worden om een leerdoel te behalen of hoe de leerling eventueel thuis kan oefenen.

Het is mogelijk om de ouder toegang te geven tot een messenger. De ouder kan dan 1-op-1 met de leerkracht communiceren of in de driehoek leerkracht, leerling en ouder. Op die manier kan er een open communicatie met de leerling en ouder plaatsvinden.

De school kan zelf bepalen welke mogelijkheden qua inzicht en communicatie de ouder heeft in MijnLeerlijn.

Meer info?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

“Door het inzicht dat ik als ouder krijg, weet ik veel beter waar mijn kind mee bezig is”

Blog

Ga naar onze blog om de laatste artikelen te lezen.

Start vandaag nog met MijnLeerlijn

Probeer de software twee maanden gratis.

© 2019 Alle rechten voorbehouden | Onderdeel van sCoolsuite B.V. | Privacy policy