Leerdoelen prioriteit geven op het PLP

De leerkracht kan een leerdoel prioriteit geven en daarmee de leerling ondersteunen bij het maken van keuzes. Op het Persoonlijke LeerdoelenPlan kan de leerling leerdoelen met prioriteit eenvoudig weergeven.

Handig: Het label / de naamgeving voor prioriteit (standaard: MijnVoorrang) zichtbaar voor de leerling, kan door de beheerder aangepast worden via:
MijnInstellingen >> School instellingen >> instellingen > PLP prio label

Met het geven van prioriteit aan een leerdoel kan de leerling ondersteund worden bij het maken van keuzes tijdens het zelfstandig (ver)werken, extra oefenen, volgens van instructies etc. Afspraken en de inzet van de mogelijkheden worden binnen de school bepaald. De leerling klikt op  (standaard benaming) binnen zijn Persoonlijke LeerdoelenPlan waarna enkel de leerdoelen met prioriteit weergegeven worden.

De leerkracht kan op verschillende plekken binnen de schoolomgeving een leerdoel prioriteit geven of deze uitschakelen.

Leerdoelenoverzicht

De leerkracht selecteert de leerdoelen die prioriteit moeten krijgen en klikt vervolgens in het menu op om deze leerdoelen voor de geselecteerde leerlingen prioriteit te geven. Dit wordt vervolgens weergeven in het overzicht door links van de status.

Door leerdoelen die prioriteit hebben te selecteren en in het menu te kiezen voor kan de prioriteit weer uitgeschakeld worden.

 

Persoonlijke LeerdoelenPlan (PLP)

Op het PLP kan de leerkracht een leerdoel prioriteit geven of deze verwijderen via van een leerdoel. In de pop-up verschijnt of .

Handig: Dit kan ook door in het Leerdoelenoverzicht de pop-up te openen met

De leerling

De leerling kiest op zijn PLP voor om de enkel de leerdoelen met prioriteit te tonen.

Door te klikken op worden alle leerdoelen van het PLP weer getoond.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *