Aanvragen Parnassys-koppeling

Voor het aanvragen van de Parnassys-koppeling dient eerst contact te worden opgenomen met de contactpersoon of stuur een verzoek via helpdesk@mijnleerlijn.nl.

Welke informatie is er nodig?

Uiteraard dient de school te beschikken over een eigen Parnassys-omgeving. Wij hebben voor een koppeling het verzoek en het brin-nummer nodig van de school om een koppelingsuitnodiging te versturen. Daarnaast het eventuele verzoek voor de automatische synchronisatie(s) van leerlingen en leerkrachten en/of ouders.

Let op! Wanneer ouders gesynchroniseerd worden ontvangen zij direct informatie over hun account. Wellicht is het verstandiger om dit op een later moment te doen.

Wat doet de school na de uitnodiging?

Wanneer de uitnodiging is gedaan zal MijnLeerlijn zichtbaar zijn bij de koppelpartners. Dit is in Parnassys alleen zichtbaar voor de accounts die beheerdersrechten hebben.

Klik op de koppeling en vervolgens op afnemen. Hiermee is de koppeling tot stand gekomen.

Wat doet de helpdesk van MijnLeerlijn?

De helpdesk zorgt ervoor dat de eerste synchronisatie wordt gedaan en wordt gecontroleerd. Daarnaast doen ze de instellingen voor de, indien gewenst, automatische synchronisatie(s).

En daarna?

De school kan in vervolg zelf wijzigingen doen via Parnassys. Deze worden dan meegenomen bij de eerstvolgende automatische of handmatige synchronisatie.

De instellingen kunnen ingezien worden van een beheerdersaccount bij SCHOOL INSTELLINGEN > INSTELLINGEN. Om de synchronisatie goed te laten verlopen kunnen deze instellingen alleen aangepast worden door onze helpdesk. Stuur daarvoor een verzoek naar helpdesk@mijnleerlijn.nl. Neem ook contact op wanneer er iets niet goed gaat / lijkt te kloppen.

Handig om te weten:

  • Nieuwe leerlingen worden gesynchroniseerd op het moment dat ze daadwerkelijknonderwijs gaan volgen (datum inschrijving)
  • Wijzigingen van gegevens voor leerlingen, leerkrachten en ouders kunnen enkel gedaan worden in Parnassys.
  • Alleen de leden van Parnassys-groepen kunnen niet aangepast worden in MijnLeerlijn, enkel in Parnassys.
  • Aan het einde van het schooljaar vernieuwd Parnassys de groepen, hierdoor worden deze ook opnieuw aangemaakt in MijnLeerlijn. De groepen in MijnLeerlijn waarvoor deze groepen de bron zijn, dienen dan opnieuw gekoppeld te worden.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *