Handmatig of automatisch een stappenplan versturen

Alleen wanneer de leerlingen gebruik maken van het Portfolio en een login hebben is het mogelijk om leerlingen vooraf gedefinieerde stappenplannen te versturen. Deze verschijnen bij de leerlingen in het Persoonlijk Leerdoelen Plan. 

Het stappenplan (wat moet een leerling doen om het leerdoel te behalen) kan handmatig of automatisch worden toegevoegd wanneer de leerling met het leerdoel aan het werk gaat.

HANDMATIG

  • Selecteer de leerlingen onder het leerdoel
  • Zet de status van het leerdoel op de gele status (‘Mee bezig’)
  • Klik op “Acties >> Stappenplan”. 
  • Stuur een voor gedefinieerd stappenplan (Klik hiervoor op het grijze bolletje met de drie stipjes) of typ een stappenplan en/of bijlage (Let op: Dit wordt niet opgeslagen op de leerdoelpagina voor hergebruik)
  • Klik op “opslaan”

De geselecteerde leerlingen krijgen het stappenplan (zichtbaar door groen icoontje). Een leerling kan het zichtbaar maken door op het ‘oogje’ achter het leerdoel te klikken.

 

 

 

 

AUTOMATISCH

Het stappenplan wordt automatisch verstuurd wanneer de ‘ster’ is geselecteerd bij het leerdoel in het curriculum.

 

 

 

 

Opmerkingen: Wanneer je geen stappenplannen van te voren hebt gemaakt in het logboek van het doel, verschijnt hier niets.  Je kan ook ter plekke een stappenplan typen en een bijlage toevoegen, dit wordt echter niet opgeslagen in het logboek van het doel.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *