Het curriculum is het hart van je onderwijs

Het curriculum van de schoolomgeving is het het ‘hart’ van je onderwijs. Alle leerdoelen en bijbehorende informatie is hier opgeslagen en te vinden. Het is verdeeld in hoofdgebied, deelgebied, niveau en periode. Er kunnen eigen hoofdgebieden en deelgebieden worden toegevoegd, passend bij het onderwijs, de visie of organisatie van de school.

Het curriculum is nooit voor iedere school hetzelfde. Er zijn variabelen waar je rekening mee moet houden. Denk aan de visie van de school, de middelen / methodes die je in school hebt en de LVS-toets die wordt gebruikt. De rol van een goed (concreet) curriculum wordt vaak onderschat, maar is toch echt dé basis van je onderwijs(organisatie).

De start van MijnLeerlijn is het bepalen en samenstellen van het curriculum voor de school. Daarna de niveaus en volgorde van aanbod en tot slot zijn de succescriteria en stappen voor de leerdoelen aan de beurt. Zo werken wij praktisch en vanuit de basis aan het vergroten van curriculum bewustheid bij leerkrachten.

De leerkracht kan zelf, indien gewenst, aanpassingen in het curriculum doen, maar ook de benodigde informatie opvragen. In onze klantenservice leggen wij uit hoe je werkt in het curriculum.

Screenshot_curriculum

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *