Pas je organisatiemodel aan wanneer de leerlingen weer naar school gaan en speel zo in op deze nieuwe situatie.

De afgelopen jaren hebben veel scholen het organisatiemodel al aangepast. Veel van deze veranderingen zijn ingezet door nieuwe technologie, uitbreiding van ict of adaptieve software. Iedere school doet dit op zijn eigen manier.

Tot de sluiting van de scholen lukte het om te werken volgens het ritme van de methode en/of te differentiëren per les of leerdoel. Dit geldt voor de traditionele manier van lesgeven tot aan de scholen met gepersonaliseerd leren en alles wat ertussen zit. 

Maar straks op dezelfde manier doorgaan is bijna onmogelijk. Enerzijds omdat er lestijd is verdwenen, maar belangrijker nog omdat iedere leerling ergens anders op zijn leerlijn staat. Natuurlijk was dit voor de crisis ook zo, maar nu gaat het om veel meer kinderen of zelfs je hele school. Daarnaast is het goed denkbaar dat ook de start van het nieuwe schooljaar hierdoor anders zal zijn.

Om hierop in te spelen moet je inzicht krijgen in de leerlijn van iedere leerling. Daarna kun je de juiste aanpassingen doen. Dit kan door op een slimme, inzichtelijke wijze de organisatievorm aan te passen. MijnLeerlijn biedt daarvoor een onmisbaar stuk gereedschap en de benodigde ondersteuning. Bruikbaar, inzetbaar en waardevol voor iedere leerkracht.

Niet voor niets is onze slogan: Inzicht om je onderwijs effectiever te organiseren”

 

Meer weten hoe MijnLeerlijn werkt? Kijk dan dit filmpje:

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *