Het persoonlijk leerdoelen plan voor de hele groep geeft het totale inzicht aan de leerkracht

Met de update PLP GROEP in de software van MijnLeerlijn is het mogelijk voor de leerkracht om een totaaloverzicht van de leerdoelen te genereren per groep. Hiermee spelen we in op de wens van veel leerkrachten om meer zicht te krijgen op het actuele lesaanbod.

Op de nieuwe pagina binnen de groepen wordt er binnen enkele seconden een leerdoelenplan gegenereerd van de gekozen groep. Vervolgens kun je als leerkracht in één oogopslag zien hoeveel doelen er binnen een hoofd- en deelgebied actief zijn onder je leerlingen. Dit geeft je al direct belangrijke informatie voor je planning en organisatie. Lukt het je om de bedachte leerlijn te blijven volgen of zijn er kleine of grote aanpassingen nodig. Dat is doelgericht werken en niet klakkeloos volgen.

Naast het aantal doelen kun je ook de specifieke leerdoelen per deelgebied tonen. Hiermee kun je als leerkracht je focus leggen op een deelgebied. Ga je een nieuw doel aanbieden? Een extra instructie aanbieden? Een aantal kinderen extra begeleiden? Is het al tijd om wat te toetsen? Of laat je ze juist een half uur zelfstandig verwerken? Natuurlijk is de functie, net zoals in de andere leerdoelenoverzichten, om aantallen per status in te zien beschikbaar.

Voor het wijzigen, communiceren en verwerken ga je met één knop naar het leerdoelenoverzicht. Door bij een deelgebied op het ‘oog’ te klikken genereert het systeem deze binnen enkele seconden. Vervolgens kun je als leerkracht voor, tijdens of na de les je ‘administratie’ doen. Je voorbereiding op de volgende lesdag pak je op deze manier gelijk mee. En ook die lesdag kun je weer leerdoelgericht aan de slag… voor iedere leerling!

‘Jaaaaaa, dit is top! Zo hebben wij als school precies in beeld wat er nog georganiseerd moet worden!’

 

Vragen of benieuwd naar meer (praktijk) verhalen? Neem contact op of kijk op onze socials. 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *